top of page

Historie van het bedrijf

Het houden van schapen is al van oudsher in de generaties van de familie van Meel.

In 1963 is de huidige boerderij gebouwd en is het bedrijf opgestart.

Er waren destijds schapen, melkkoeien en jongvee.

In 1980 is Henk van Meel toegetreden tot het bedrijf wat tot dan toe in handen van zijn vader was. Sindsdien is er hard gewerkt en is het bedrijf op verschillende vlakken uitgebreid. De melkkoeien zijn verdwenen en hebben plaatstgemaakt voor meststieren. Ook zijn er vele jaren varkens op het bedrijf geweest maar ook deze hebben weer plaats gemaakt voor meer schapen.

Er zijn vandaag de dag verschillende soorten schapen op het bedrijf; Het grootste aantal schapen zijn texelaars, met dit ras wordt al sinds de start van het bedrijf gefokt. Daarnaast is er sinds een aantal jaren ook een kudde drentse heideschapen, zijn er cambridge schapen bijgekomen en is er rotex gefokt, een kruising tussen texelaar en romanov.

Start zorgboerderij

Door de vele jaren ervaring van Lia in de zorgsector en de unieke ligging van het bedrijf in de rustgevende polder van Nieuw-vossemeer zijn wij medio 2013 gestart met de zorgboerderij.

Hiertoe is op de boerderij een unit geplaatst waar de binnenactiviteiten plaatsvinden en ook de maaltijden genuttigd worden.

Deze unit is uitgerust met sanitaire voorzieningen, een keuken met oven, kluisjes en een apart kantoor voor besprekingen.

Wij zijn trots op ons bedrijf en willen andere mensen de kans geven om ook te genieten van onze boerderij, de natuur en de dieren. 

bottom of page