top of page

Dagbesteding

Wij bieden dagbesteding met name aan de groep ouderen met diverse problematiek/beperking.

Dit kan zijn een verstandelijke beperking, beginnende dementie, psychiatrische problematiek, niet aangeboren hersenletsel en op sociale gronden.

Wij hanteren niet één groep met dezelfde problematiek, dit is een bewuste keuze.

In de maatschappij leven we ook met elkaar. De praktijk leert dat deelnemers elkaar helpen en bijstaan en aanmoedigen en inspireren.

Ook de kleinschaligheid van onze zorgboerderij is heel belangrijk voor de wat oudere deelnemers, structuur en eenvoud en duidelijkheid en herhaling is belangrijk.

Ook de huiselijkheid, hartelijkheid en humor vinden we een pré.

Onze deelnemers genieten van de rust en de ruimte en het groen en van de lieveling van de zorgboerderij ons hondje Tommy.

Er is van alles te doen op de zorgboerderij.

Er is een knutselruimte waar knutsel activiteiten kan worden gedaan, een ruimte met kleine diertjes zoals konijnen en cavia's, ook zit daar een poezenruimte met 4 poezen.

Er zijn kippen, een moestuin, een grote tuin vol met fruitbomen en fruitbossen, een tuinhuis met veranda en een overkapping waar de deelnemers ook lekker kunnen vertoeven.

In de zomer is er een pompoenenveld, we kweken in het voorjaar van alles op in potjes, van groente tot bloemen , meloenen enz.

In onze gezellig ingerichte unit waar de deelnemers met slecht weer verblijven is het ook altijd een bedrijvigheid. Er wordt van alles gemaakt met allerlei materialen, er wordt van alles gebakken en nieuwe recepten uit geprobeerd, dus voor ieder wat wils.

Elk seizoen heeft zijn eigen activiteiten, denk hierbij aan het bewerken van alle fruit en groentes, in de tuin schoffelen of moestuin, verven enz

En natuurlijk kan er geholpen worden met de schapen op ons bedrijf.

In het voorjaar zitten de schapen allemaal in de schuur en krijgen ze lammetjes, waar nodig krijgen ze een flesje melk, een leuke activiteit voor deelnemers.

U kunt altijd komen kijken op de zorgboerderij of een dag op proef komen mee doen.

Tot ziens op "Levenlust"

bottom of page